Про відкриття проекту Twinning НБУ, Національного банку Польщі та Дойче Бундесбанку

10 лютого, відбулося офіційне відкриття проекту Twinning для Національного банку України "Посилення потенціалу Національного банку України через наближення до стандартів ЄС щодо діяльності центральних банків", партнерами за яким є консорціум у складі: Дойче Бундесбанк (Німеччина) та Національний банк Польщі.

Проект фінансується коштами ЄС у розмірі 1,1 млн. євро та спрямований на підтримку банківського сектору України з метою посилення його спроможності у повному обсязі фінансувати економічний і соціальний розвиток України, а також поступового наближення до стандартів Європейського Союзу для покращення інтеграції банківського сектору України до міжнародних фінансових ринків.

Проект передбачає посилення інституційних спроможностей Національного банку України шляхом надання відповідної експертної допомоги, обміну досвідом та отримання інформації щодо стандартів та найкращих практик діяльності центральних банків Німеччини та Польщі як членів Європейської системи центральних банків.

Головні компоненти Проекту охоплюють найважливіші сфери діяльності центрального банку (система операційного планування, комунікації та міжнародне співробітництво, монетарна та валютно-курсова політика, управління резервами, платіжні системи, грошово-кредитна статистика, наближення правової бази до законодавства ЄС), заходи Проекту передбачають розробку пропозицій щодо впровадження нових механізмів та найкращих практик, які відповідають нормам і стандартам банківської діяльності ЄС.

У відкритті взяли участь Перший заступник Голови Національного банку України – керівник Проекту, Посол ЄС в Україні та представники Посольств Німеччини та Польщі Україні, партнери Проекту від Дойче Бундесбанку та Національного банку Польщі, представники Уряду України тощо.