ДСО позбавлено монополії на ринку охоронних послуг


Результатом зустрічі керівників Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва і Асоціації “Український Кредитно-Банківський Союз” щодо зменшення впливу ДСО (Державної служби охорони) на ринок охоронних послуг стало підписання документу, яким змінено порядок видачі ліцензій на цей вид діяльності.

Так, в Міністерстві внутрішніх справ підписано розпорядження, відповідно до якого ліцензування охоронних фірм передається від ДСО до Департаменту громадської безпеки.
Позбавлення ДСО дозвільної монополії та надання можливості, у тому числі фінансовим установам, обирати охоронні структури на принципах конкуренції забезпечить прозорість цього сегменту діяльності. Особливо, враховуючи запевнення МВС України, що ДСО не матиме, як це було раніше, переваг перед приватними охоронними фірмами, оскільки її основне призначення – охорона, а не розподіл ліцензій.

“Ринок охоронних послуг стає все більш цивілізованим, вдосконалюються й принципи здійснення регуляторних функцій. Це дасть змогу забезпечити усім учасникам рівні умови конкуренції, а також призведе до врегулювання цієї сфери в частині відповідності вартості та якості охоронного сервісу, – зазначила Генеральний директор Асоціації “Український Кредитно-Банківський Союз” Галина Оліфер. – Хочу подякувати особисто Голові Держкомпідприємництва – Михайлу Бродському за вирішення системної проблеми, розв’язати яку багато років намагалися представники бізнесу й громадськості. Адже наслідки вирішення цього питання відчують майже всі суб'єкти підприємницької діяльності, які, нарешті, переконаються в ефективності влади, що діє в інтересах бізнесу.”