PKO Bank Polski SA відкрив КРЕДОБАНКу резервну кредитну лінію на 50 мільйонів доларів

ПАТ «КРЕДОБАНК» підписав з PKO Bank Polski SA угоду про відкриття кредитної лінії на суму 50 мільйонів доларів США на термін до 3 років.
Найбільший банк Польщі PKO Bank Polski SA та основний акціонер ПАТ «КРЕДОБАНК» відкрив резервну кредитну лінію українському банку в якості додаткового інструмента підтримки ліквідності у разі несприятливих тенденцій на фінансовому ринку України.

У випадку непередбачуваних негативних явищ у вітчизняній економіці чи на фінансовому ринку, зокрема, і під впливом зовнішніх чинників, ці кошти дозволять додатково гарантувати вчасне проведення розрахунків банку та його клієнтів.
Феськив Иван Михайлович, Председатель, Кредобанк, Феськів Іван Михайлович, PKO, BPФактично нова кредитна лінія відіграє роль своєрідного “аварійного” захисного інструмента на випадок найбільш песимістичного сценарію розвитку економічної ситуації на зразок чергової хвилі фінансової кризи, що може вплинути на Україну ззовні, – прокоментував подію Голова Правління КРЕДОБАНКу Іван Феськів. – І хоча ми зараз позитивно оцінюємо перспективи української економіки та фінансового сектору у найближчі 2-3 роки, досвід минулої кризи засвідчив важливість наявності у всіх банків, що працюють на вітчизняному ринку, додаткових можливостей для оперативного реагування на ризики зовнішнього оточення.
 
Відкриття нової кредитної лінії засвідчує увагу Групи PKO Bank Polski SA до українського банківського ринку та її довгострокову політику по забезпеченню найвищого рівня надійності банківського обслуговування для клієнтів в Україні.