Судебная практика - 3


У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ


17 грудня 2010 року
м. Київ




Суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Мартинюк В.І. , розглянувши касаційну скаргу ОСОБА_2 на рішення Шевченківського районного суду м. Чернівців від
13 серпня 2010 року та ухвалу апеляційного суду Чернівецької області від
29 вересня 2010 року у справі за позовом ОСОБА_2 до публічного акціонерного товариства комерційного банку “ПриватБанк” про визнання недійсним кредитного договору,

в с т а н о в и в:

У червні 2010 року ОСОБА_2 звернувся до суду з позовом до публічного акціонерного товариства комерційного банку “ПриватБанк” (далі – ПАТ КБ “ПриватБанк”), в якому просив визнати недійсним кредитний договір укладений
26 червня 2008 року між ним і відповідачем.

Рішенням Шевченківського районного суду м. Чернівців від 13 серпня
2010 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Чернівецької області від 29 вересня 2010 року, в задоволенні позовних вимог ОСОБА_2 відмовлено.

У касаційній скарзі ОСОБА_2 просить рішення Шевченківського районного суду м. Чернівців від 13 серпня 2010 року та ухвалу апеляційного суду Чернівецької області від 29 вересня 2010 року скасувати, мотивуючи свою вимогу порушенням судами норм процесуального права й неправильним застосуванням норм матеріального права, та ухвалити у справі нове рішення, яким його позовні вимоги задовольнити.

У відкритті касаційного провадження у справі слід відмовити з таких підстав.

Відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені у ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.

Із матеріалів касаційної скарги та змісту оскаржуваних судових рішень убачається, що скарга є необґрунтованою і наведені в ній доводи не дають підстав для висновків щодо незаконності та неправильності зазначених судових рішень.

Керуючись п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України,

у х в а л и в:

Відмовити ОСОБА_2 у відкритті касаційного провадження у справі за позовом ОСОБА_2 до публічного акціонерного товариства комерційного банку “ПриватБанк” про визнання недійсним кредитного договору.

Додані до скарги матеріали повернути заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Вищого спеціалізованого

суду України з розгляду

цивільних і кримінальних справ В.І. Мартинюк